Kako do stanovanja

6 oktobra, 2015

V današnjih časih je med mladimi velik problem kako se osamosvojiti od staršev in oditi na svoje v svoje stanovanje ali hišo. Kajti službe niso več tako zanesljive kot včasih, večini mladim je skoraj nemogoče dobiti zaposlitev za nedoločen čas, kar pa za banke pomeni, da jim ne bodo odobrile stanovanjskega kredita.

Če niste eden izmed redkih srečnežev, katerim nepremičnino kupijo starši, ki imajo dovolj denarja, da si privoščite, boste zagotovo imeli težave pri osamosvostanovanjejitvi ali pa boste dolgo časa plačevali najemnino, ko pa bi lahko medtem časom plačevali za obroke kredita in bi na koncu bili na svojem.

Že dolgo časa je bila želja mene in partnerke se osamosvojiti in oditi v svoj varen domek. Vendar kako? Nimava bogatih staršev, da bi nama lahko oni kupili stanovanje, delala sva vsak preko avtorskih pogodb ali opravljala priložnostna dela. In želja se kar ni mogla uresničiti in počasi sva postala ob tej temi že oba obupana in jo sploh nisva več hotela debatirati in sanjati o tem, da bi imela svoj, čisto svoj dom, brez mesečne najemnine, ki jo plačuješ a na koncu nimaš nič.

A sreča se je obrnila, oba sva dobila redne zaposlitve v stabilnih podjetjih in na srečo so v nama prepoznali zanesljive sodelavce in nama skoraj istočasno ponudili stalno zaposlitev. Super! Ker sva že imela nekaj sredstev v hranilniku in sva se na banki pozanimala za kredit in so dejali da ga lahko odobrijo. Sva počasi začela gledati za stanovanja na oglasnikih, najina regija iskanja Ljubljana ne slovi po najnižjih cenah zato sva kmalu morala opustiti sanje o velikem stanovanju in začela sva gleda dvo do dvo in pol sobna, želja je seveda tri ali več sobno.

Po dolgem brskanju in prečesavanju vsake spletne strani, ki bi lahko ima kak oglas za stanovanja sva le počasi zožila izbor na pet, za katere sva se odločila, da pokličeva lastnike oz. Agencije za ogled. Vse sva si pogledala, cenkala za ceno, nekje bol nekje manj uspešno in na koncu je le starejša gospa, s katero sva se tudi dogovarjala za malo nižjo ceno poklicala in dejala, sprejmem vajino ceno!  

Zastal je dih, ker nama je le bilo njeno najbolj všeč, hitro že drug da sva odšla uredit vse izračune pri bankah, je pa seveda zato pogoj redna zaposlitev za nedoločen čas, saj brez nje nimaš osnovnih pogojev, da dobiš kredit, brez rednega delovnega razmerja. V roku meseca dni je bilo že najino. Seveda sva ga preuredila po svoje in sedaj srečno živiva in končno lahko rečeva, da sva na svojem!

 

Comments are closed.